maj 7

Varför meditation och mindfulness kan förändra ditt liv

0  Kommentarer

Det finns bra sätt att varva ned med appar genom tex med meditation och mindfulness. Oftast förknippar vi mobilen med många måsten och stress. Därför är det bra att hitta en app som funkar bra med ens livsstil för att lugna ned. 

Vi har själva provat igenom några appar som vi rekommenderar. Det finns en hel del att välja mellan men oftast grundar de nyare appar på dessa mera etablerade appar. 

Självklart skall vi ta en närmare titt på de andra appar när de blir minst lika bra som dessa här nedan. Skriv gärna en kommentar på vilken app du föredrar eller om du har hittat någon ny app som vi bör testa. 

Headspace

Headspace är en meditations-app som är på engelska. Det är meditationer som man kan välja tema, tid och den har väldigt bra animationer som beskriver meditationens verkan. Det här är en app för dig som inte har några problem med att ha någon som talar instruktioner på engelska. Det är även för dig som gillar följa din egen utveckling med en meditationsloggbok. Denna app är väldigt populär och är perfekt för en nybörjare som vill ha mer förklarande handledning. Det är perfekta sätt att börja med Headspace eftersom de har väldigt bra videoklipp om övningarna. 

Om man gillar struktur och att få igång rutinen att meditera varje dag är denna app väldigt motiverande. Det känns som att man följer en kurs i meditation där du kommer känna dig kunnigare för varje paket du mediterar igenom. 

Rösten är en brittisk man som är medgrundaren av Headspace. Han heter Andy Puddicombe och har skrivit en del mindfulness och meditationsböcker. Du kommer vänja dig till hans röst och om du verkligen ogillar hans röst så finns det ingen annan att välja mellan i Headspace. 

Eftersom gränssnittet är pass enkel utformad så går det fort att hitta en meditation som passar en. Plus är att den även har en app till Apple Watch samt fungerar på iPad. 

Prismodellen är olika beroende om du vill betala per månad, en gång per år eller en livstidsabonnemang. Du kan alltid börja skapa ett konto med gratis meditationsövningar till nybörjarnivå. För att få ut mer och olika meditationspaket krävs det att man är betalande kund.

Nyligen påbörjade Spotify och Headspace ett samarbete där nya Spotify-användare får testa Headspace gratis till endast 99kr per månad. Därefter kostar det 149kr per månad för både Headspace och Spotify, vilket kan vara en bra investering om man redan har Spotify premium för 99kr. 

Skaffa Headspace App nu och påbörja ett lugnare liv. 

Mindfulness appen

Om du däremot föredrar meditation på svenska rekommenderas Mindfulness appen. Det finns guidade meditationer, meditationer med fem olika bakgrundsljud, helt tysta meditationer, meditationer med klockintervall och allt är anpassbart och du kan ställa in meditationslängd från 1 minut till 103 minuters längd. Det är en fördel att kunna anpassa precis så långt du vill meditera t.ex. lika länge som din bussfärd till jobbet. 

Om du har en Apple Watch kan du även mäta din puls under meditationen. Appen kan föra statisk samt du kan lägga till påminnelse om du vill skapa en daglig meditationsrutin. Den har viss rolig funktion med messenger men är rätt kortvarig kul. 

Appen passar bra för även de äldre generation av mobiler. 

För att komma igång finns det ett avsnitt som guidas igenom av en kvinna vars namn är Anna Wikfalk. Hon är utbildad i mindfulness av professor Mark Williams och det är en skön röst att följa. 

Det går att testa 1 vecka gratis sen kostar det 41,58kr/månad (betalning sker årligen på 499kr som en klumpsumma). Observera att det förekommer andra priser i app store introduktion. Se till att du får det bästa pris när du sedan väljer att ta ett premiumpaket.

Det ingår mer än 180 guidade meditationer med olika tema. Bland de olika tema finns en hel sektion med guidade meditationer på svenska och av olika mindfulness experter. Det går att provlyssna om du inte har premiumpaket för att få en känsla om vad som ingår om du blir årlig betalande kund. 

Börja använda Mindfulness Appen idag!

Calm

Calm appen är för dig som redan har mediterat en del. Denna app vann en utmärkelse från Apple App Store som en utav de bästa appar under 2017.

Det finns begränsad program att testa gratis och allt är på engelska. Det är en kvinnlig röst och det är Tamara Levitt som leder meditationerna. Utformningen är väldigt lik Mindfulness-appen. Fördelen är att det går att ladda ned till mobilen med meditationen ifall du inte har Internetuppkoppling. Detta finns även för Headspace. 

I denna app finns en sektion som är med musik. Det är för de som kan meditera själva utan att behöva någon guidade program som kan välja att enbart ha musik. Det finns många varianter av musik och det går bra att ladda ned det till sin mobil så det går att spela även utan uppkoppling. Alla låtar är runt 1 timme långa och är perfekt för dig som är mer van med meditera självständigt. 

Det är en snygg app där du kan ändra bakgrundsfilmer fantastiska eller lugnande ställen i världen. Du kan komma in till ett lugn med hjälp av visuella klipp på en helt annan solig plats. Samtidigt kan du välja om du vill ha bakgrundsljud på. Det kan vara att du vill snabbt koppla av och vill ha havsljud medan du arbetar. Om du har nyare mobiltelefonmodell som iPhone X är denna app verkligen bra med de olika bakgrundsfilmer. Appen funkar till iPad och Apple Watch med begränsad funktioner. 

Sleep Stories heter en sektion i appen som hjälper till att få djupare och naturlig sömn. Denna del skiljer sig från de övriga två appar där det är mer aktiv meditation. Det krävs premiumpaket för att få höra de olika avslappnande röst och ljud, som skall få en att slappna av innan man somnar in. Om du har svårt att somna in på kvällarna kan denna del motivera dig att välja denna app. 

Kostnad för Calm är 99kr per månad och då betalar månatligen. Om du väljer att betala per år får du i snitt bättre månadsavgift på 39,91kr per månad och betalar 479kr årligen. Om du väljer att köpa för livstid kostar appen 3 195kr och betalas endast en gång. 

Calm

Insight Timer

Denna app är populär bland de som redan kan meditera. Vi nämner om denna app eftersom det finns många som finner mervärde att kunna använda sociala delen för att utveckla sina meditationskunskaper. Det är ett stort nätverk med de som mediterar och här finns gratismeditation av användarna. Det är därför lite ojämn i kvalitén eftersom det är gratis. Det som är bra med denna app är att den har en meditationstimer med olika klingande ljud. 

Denna app finns till mobil och iPad. Utformningen är lik de andra betalappar. Dock är det inte lika fin utformad och det kan vara svårt att hitta bra guidad meditation. 

Som nybörjare bör man testa de tre andra appar som föreslås för att man skall komma igång. Denna app kan vara bra om du inte vill betala och känner att du har bra koll på hur du skall meditera. 

Ladda ned Insight Timer för att hålla kontakt med andra mindfulness-utövare.


Tags

meditation, mindfulness


You may also like

Vad är en foam roller?

Vad är en foam roller?

Gummiband träning

Gummiband träning
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}